تفاوت جوشکاری میگ و مگ

تفاوت جوشکاری میگ و مگ
دسنه بندی: مقالات

تفاوت جوشکاری میگ و مگ در چیست ؟

در این مقاله قصد داریم تا به بررسی تفاوت جوشکاری میگ و مگ بپردازیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.جوشکاری میگ و مگ از جهات مختلف با هم فرق دارند. اگر چه هر ۲ از نوع جوشکاری ذوبی هستند و باید قطعاتی ذوب شوند تا اتصالات صورت بگیرد اما روش آنها کاملا متفاوت است. استفاده از الکترودهای روپوش دار باعث شده تا عیب و نواقص این جوشکاری ها کاهش پیدا کند.  نوع گاز محافظ به کار رفته در جوشکاری میگ و مگ متفاوت است‌. در جوشکاری مگ از گازهای فعالی چون دی اکسید کربن، اکسیژن هیدروژن و نیتروژن استفاده می کنند.

دلیل اصلی استفاده از این گازها افزایش پایداری و ماندگاری قوس است و علاوه بر این وقت افزایش می‌ یابد و مواد مذاب در حوضچه کمتر می شود. در جوشکاری میگ گاز محافظ خنثی مثل آرگون و هلیوم مصرف می شود. جوشکاری میگ نسبت به مگ کیفیت بهتری دارد به همین دلیل بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد. از نظر قیمت جوشکاری میگ مناسب تر است. 

ابزارجوشا ارائه دهنده انواع دستگاه های جوش و برش با برندهای معتبر

جوشکاری میگ چیست؟

در جوشکاری میگ به دلیل جوش الکترود و قوس پدید آمده یک حوضچه جوش ایجاد می شود که جوشکاری را آسان تر و ایمن تر می کند. برای اتصال قطعه در این نوع جوشکاری نیاز است تا سیم مفتولی ذوب شود و فاصله بین دو فلز را به خوبی پر کند. سیم برای ایجاد گرم ضروری است و به عنوان اصلی ترین اتصال دهنده معرفی می شود.

در جوشکاری میگ لوله تماس مسی استفاده می شود که اتصال آن به حوض باعث ایجاد حرارت و گرمای مورد نیاز می شود.  در این روش از گاز هلیوم و ارگان برای محافظت استفاده می کنند. سیم جوش ساده در این روش بیشترین کاربرد را دارد و جوش را به خوبی تغذیه می کند. جوشکار می تواند سرعت را به خوبی کنترل کند‌ و این یک جوشکاری خودکار است.

مزایای جوشکاری میگ

جوشکاری میگ مزیت های زیادی را به همراه دارد. جرقه در این جوشکاری کم بوده به همین دلیل خطر آفرین نیست و ایمنی بیشتری دارد. عمق این جوشکاری زیاد است به همین دلیل جوش های کوچک استحکام سازه را بیشتر می کنند. امکان مشاهده قوس الکتریکی و حوضچه وجود دارد که جوش را هم آسان تر می کند. از دیگر مزیت‌ها می توان به استفاده از آن برای بیشتر فلزات مغناطیسی اشاره کرد به همین دلیل سطح کاربری گسترده‌ ای دارد. جوشکاری میگ خودکار است و به صورت اتوماتیک انجام می شود. در محل اتصال فلزات الکترود رسوب زیادی به جای می گذارد. این جوش سرعت و نفوذ بالایی دارد و پیچیدگی در آن کم است. مزایایی که جوشکاری میگ دارد باعث شده تا بیشتر از نمونه های دیگر مورد استقبال قرار بگیرد. 

تفاوت جوشکاری میگ و مگبرای خرید انواع تجهیزات جوشکاری کلیک کنید

معایب جوشکاری میگ

جوشکاری میگ در کنار مزایا معایبی هم به همراه دارد. احتمال خطا و انحراف گاز در این روش زیاد است و باید در برابر وزش باد از قوس محافظت کرد در غیر این صورت خطرات زیادی را به همراه دارد. تجهیزات استفاده شده در جوشکاری میگ گران بوده و پر هزینه خواهد بود. ابزارهایی که برای این کار انتخاب می شوند پیچیدگی های زیادی دارند و حمل و نقل آنها برای انجام کار دشواری های خود را دارد.

در جوشکاری میگ شما الکترود ها و سیم های متنوعی را در اختیار ندارید و تنوع در این مواد مصرفی کم است. مهمترین عیبی که در این جوشکاری دیده می شود پر هزینه بودن تعمیر ابزارها و تجهیزات است. انتشار نور و اشعه مادون قرمز باعث آسیب به چشم می شود و جوشکار باید قبل از شروع کار از نقاب ایمن استفاده کند. احتماب برق زدگی به چشم وجود دارد که با درد و سوزش همراه است.

جوشکاری مگ چیست؟

جوشکاری مگ بهترین روش برای اتصال سازه های فلزی است که تفاوت زیادی هم به جوشکاری میگ دارد. در این روش برای اتصال فلزات و محافظت از حوضچه جوش از گازهای فعالی چون دی اکسید کربن استفاده می کنند‌ .در دستگاه های خودکار و نیمه خودکار جوشکاری این گازها به صورت فعال مصرف می شوند و میزان استفاده از آنها به میزان طول قوس بستگی دارد. طول قوس در این نوع جوش ثابت بوده و شما باید برای شروع کار از کربن دی اکسید استفاده کنید.  گازهای استفاده شده در این روش ارزان و در دسترس هستند. سمی که در این جوشکاری استشمام می شود کاملا مضر است‌ و شما باید از ماسک استفاده کنید. فلزات با هر ضخامتی توسط این جوشکاری به هم متصل می شوند.

مزایای جوشکاری مگ

جوشکاری مگ مزیت های زیادی برای کاربران به همراه دارد. شما می توانید برای فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی از این روش استفاده کنید. میزان حرفه در این تکنیک کم بوده و جرقه خطری برای افراد ندارد. نیازی به جابجایی و تفویض الکترود نیست و این باعث صرفه جویی در زمان و هزینه ها می شود. الکترود با قطر کم به کار گرفته می شود تا چگالی جریان افزایش پیدا کند. استفاده از جریان مستقیم با قطب معکوس مهمترین مزیت استفاده از این روش است. سربار در این جوشکاری کم بوده به همین دلیل کار تمیز و ظریف انجام می شود. الکترودهای رسوب شده در محل اتصال باقی می مانند تا فلزات را به هم متصل کنند. کیفیت این جوشکاری بالا بوده و به راحتی در عمق فلز نفوذ می کند.

معایب جوشکاری مگ

جوشکاری مگ در کنار مزیت معایبی هم دارد که آنها را معرفی می کنیم. در زمان انجام این جوشکاری دود شدیدی ایجاد می شود که دید و تمرکز جوشکار را به هم می زند و مشکلات تنفسی شدیدی ایجاد می کند. ایجاد حفره در گرده جوش عیب دیگر این روش است که در برخی مواقع دیده می شود. اگر از فلز روی برای اتصال استفاده می کنید ممکن است پس از ورود به مواد مذاب شکننده شود و کیفیت خود را از دست بدهد.  در محیط های خیس و روغنی نمی توان این جوشکاری را انجام داد. اگر جوشکار مهارت لازم را نداشته باشد نمی تواند این کار را انجام دهد.

جوش میگ و مگ چه کاربردی دارند؟

در پاراگراف بالا به تفاوت جوشکاری میگ و مگ پرداختیم. جوشکاری میگ و مگ در صنایع مختلف خصوصا خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرند. اگر نیاز به جوش ظریف و بدون سرباره باشد جوشکاری مگ مورد استفاده قرار می گیرد به همین دلیل در ساخت لوازم زینتی این جوشکاری به کار گرفته می شود. در میگ تمام فلزات و آلیاژها قابلیت جوشکاری شدن را دارند. فولاد کم آلیاژ، فولاد زنگ نزن، آلیاژهای مقاوم به حرارت، آلومینیوم و آلیاژهای آن و همچنین آلیاژهای منیزیم با این روش جوشکاری می شوند.

خرید انواع دستگاه جوش و برش با قیمت های عالی از ابزارجوشا

سوالات متداول

طراحی سایت و سئو توسط دبل کلیک