تفاوت سیم جوش و الکترود جوشکاری

تفاوت سیم جوش و الکترود جوشکاری
دسنه بندی: مقالات

اشنایی با تفاوت سیم جوش و الکترود جوشکاری

در این مقاله قصد داریم تا به تفاوت سیم جوش و الکترود جوشکاری بپردازیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید. در جوشکاری متریال های مختلفی استفاده می شود که مهمترین آنها سیم جوش و الکترود است. این دو اگر چه برای اتصال فلزات مورد استفاده قرار می گیرند اما هر کدام عملکرد مختص به خود را دارند. سیم جوش می تواند جایگزین الکترود شود چون هر دو عملکردی مشابه دارند اما پوشش استفاده شده در انها متفاوت است.

سیم جوش دارای پوشش نیست و تنها از یک مفتول تشکیل شده است با این تفاوت که الکترود دارای پوشش است و ساختار آن را چندین مفتول تشکیل می دهد. سیم جوش سرعت جوشکاری را افزایش می دهد و جوشکاری به صورت یکنواخت انجام می شود. اما الکترود نیاز به دقت بیشتری دارد و همین موضوع سرعت را در جوشکاری کمی کاهش می دهد و به یکنواختی سیم جوش نیست. از دیگر تفاوت ها می توان به پیچیدگی جوشکاری با سیم اشاره کرد که در آن جوشکار به تمان سطوح و نواحی خاص دسترسی ندارد به طوری که جوشکاری با الکترود آسان است و جوشکار می تواند تمام قسمت ها را به راحتی جوشکاری کند. جوشکاری با الکترود کم هزینه تر است به همین دلیل امروزه بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد. نتیجه کار در جوش سیمی حرفه ای تر است و قیمت بالاتری هم دارد.

ابزارجوشا ارائه دهنده انواع دستگاه های جوش و برش

اشنایی با الکترود جوشکاری

الکترود یک قطعه رسانا است که برای جوشکاری و اتصال فلزات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. الکترود دارای دو سطح متقاوت بوده به طوری که یک طرف آن فلزی و طرف دیگر غیر فلزی است. طرف فلزی الکترود به دستگاه جوش متصل می شود و سمت دیگر آن به قطعه کار نصب می شود. با کمترین حرارتی الکترود ذوب شده و می تواند فاصله بین دو فلز را به خوبی پر کند و باعث اتصال آنها شود. به کمک این متریال در جوشکاری قوس الکتریکی ایجاد شده که نقش مهمی در اتصال فلزات دارد.

 الکترود در چندین هسته و پوشش تشکیل شده که هسته آن یک میله فلزی است و دور آن پوشش داده شده و با حرارت هر دو ذوب می شوند. جریان برق به راحتی از هسته الکترود عبور می کند تا فرآیند جوشکاری صورت بگیرد. الکترود بهترین ماده پر کننده در جوشکاری است که در سایز و مدل های مختلف به بازار عرضه می شود و هر کدام عملکرد مختص به خود را دارند. برای بهبود عملکرد جوشکاری نیاز است تا الکترود به درستی انتخاب شود.

تفاوت سیم جوش و الکترود جوشکاری

الکترود جوشکاری چه کاربردی دارد؟

الکترود نقش مهمی در جوشکاری دارد و امروزه در صنایع پر کاربرد است. از کاربردهای مهم الکترود می توان به ساخت خط لوله صنعتی اشاره کرد. لوله ها با هر قطری که باشند توسط الکترود به هم متصل می شوند و برای انتقال مواد سرد و گرم و اسیدی و شیمیایی بهترین گزینه هستند. در صنایع فلزی خصوصا فولاد این متریال بیشترین حجم مصرف را دارد و با قطر و ضخامت های مختلف انتخاب می شود. در جوشکاری با الکترود نیازی به گاز محافظ نیست و می توان این روش را در محیط های باز و بسته انجام داد. الکترود برای جوشکاری با حجم پایین هم مناسب است و کیفیت قابل قبولی دارد. در صنایعی که با فلزات سر و کار دارند جوشکاری بیشتر با الکترود صورت می گیرد.

این مطلب را هم بخوانید: قوس الکتریکی در جوشکاری چیست ؟

مزایا و معایب الکترودهای جوشکاری

استفاده از الکترود در جوشکاری مزایا و معایب خاص خود را دارد. از مزایای استفاده از این متریال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جوشکاری با الکترود برای هر فلزی قابل استفاده است.
  • به گاز محافظ هیچ نیازی ندارد.
  • شما می توانید جوشکاری با الکترود را در هر شرایط آب و هوایی و فضای بیرون هم انجام دهید.
  • برای هر نوع ماده پر کننده کننده در هر حالتی مورد استفاده قرار می گیرد
  • از دیگر مزیت ها می توان به هزینه نسبتا پایین آن اشاره کرد.
  • صدای آن زیاد نبوده و هیج گونه آلودگی صوتی تولید نمی کند.
  • کار کردن با الکترود ساده و آسان است.
  • امنیت این روش بالا است.
  • اتصالات ایجاد شده با الکترود کیفیت بالایی دارند و از خواص مکانیکی خوبی برخوردار هستند.

از معایب جوشکاری با الکترود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پایین بودن سرعت در این روش باعث شده تا حجم تولید کاهش پیدا کند.
  • دود ایجاد شده در آن زیاد است.
  • تعویض الکترود نیاز به زمان دارد و این موضوع باعث ایجاد وقفه در عملیات جوشکاری می شود.
  • به شکل اتوماتیک انجام نمی شود.
  • ناهمواری های زیادی دارد.

سیم جوش چیست؟

سیم جوش جایگزین خوبی به جای الکترود است که از یک هسته فلزی تشکیل شده است. این سیم با عبور دادن جریان الکتریسیته نی تواند قوس الکتریکی مورد نیاز برای جوشکاری و پر کردن فضای دو قطعه را ایجاد کند. پوشش سیم جوش با نام فلاکس معرفی می شود که می تواند از سیم در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت کند.  برای جوشکاری در سطوح بالا و افزایش حجم تولید این روش بهترین گزینه است. طول سیم جوش زیادی است و می تواند از یک طرف به قرقره متصل شود. سیم از طرف دیگر به نازل برنزی وارد می شود تا دقت کار را افزایش داد. تنوع در ساخت سیم جوش زیاد است و می تواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد.

کاربرد سیم جوش

سیم جوش در صنایع مختلف کاربرد دارد و می توان از آن برای اتصال فلزات مختلف استفاده کرد. برای جوشکاری در فضای باز مناسب بوده و نیازی به گاز محافظ ندارد. اگر چه این سیم گران است اما دارای لایه محافظتی است که آن را در مقابل خوردگی محافظت می کند. نیازی نیست که مخزن گاز در مکان جوشکاری وجور داشته باشد چون حوضچه جوش زمینه را برای جوشکاری و ایجاد حرارت بالا فراهم می کند. این جوشکاری فقط در تعمیرگاه ها مورد استفاده قرار نمی گیرد باکه سطح کاربری گسترده تری دارد. در لوله کشی صنعتی و ساخت تانک هیدرولیک بیشترین مصرف را دارد. برای ساخت کشتی و سازه های صنایع فلزی و فولادی بهترین گزینه است.

سیم جوش چه مزایا و معایبی دارد؟

سیم جوش مزایا و معایبی را به همراه دارد. این مزایا عبارتند از:

  • جریان برق مستقیم DC در این روش استفاده می شود و این می تواند قوس الکتریکی را پایدار نگه دارد.
  • از دیگر مزایا می تواند به سرعت بالا اشاره کرد که در این صورت سطح تولید افزایش پیدا می کند.
  • می توان هر قطعه ای را هر جایی جوشکاری کرد.
  • ظرافت کار بالا بوده و برای جوشکاری لوازم تزیینی گزینه خوبی است.
  • گازهای آلوده و سمی در آن کم است.
  • جوشکاری به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک انجام می شود.

معایب  جوشکاری با سیم جوش عبارت است از:

  • هزینه انها گران است.
  • نیاز به سیستم خنک کننده سریع‌تری دارد.
  • جاهایی که دسترسی دشوار است این روش عملکرد خوبی دارد.

برای خرید انواع تورچ میگ و ارگون کلیک کنید

سوالات متداول

طراحی سایت و سئو توسط دبل کلیک