هر آنچیزی که برای جوشکاری co2 باید بدانید

جوشکاری co2
دسنه بندی: مقالات

جوشکاری co2  چیست ؟

جوشکاری co2 نوعی جوشکاری قوس الکتریکی است که از طریق گرمای تولید شده به نقطه اتصال فلزات را به هم متصل می‌نماید. این روش جوشکاری به دلیل عملکرد عالی و کیفیت بالا پس از اتصال همواره توانسته محبوبیت زیادی را در صنایع مختلف به دست بیاورد. در این روش جوشکاری اصولا از گاز کربن دی اکسید استفاده می کنند تا بتوانند اتصال فلزات را به خوبی انجام بدهند. در صنایع ساختمان سازی این روش جوشکاری بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده است زیرا با کمک این شیوه جوشکاری می‌ توان فلزات ضخیم که برای ساختمان سازی کاربرد دارند را به راحتی به هم متصل نمود.

انواع جوشکاری co2

جوشکاری co2 انواع مختلفی ندارد و تنها با یک روش انجام می شود. سالیان زیادی است که این روش جوشکاری با یک روش انجام می‌ شود و تغییری در آن ایجاد نخواهد شد، ناگفته نماند که این شیوه جوشکاری با کمک الکترود مخصوص انجام می‌شود و دارای گاز محافظ است. باید بگوییم که این شیوه جوشکاری تنها از نظر حالت ممکن است تغییر کند که حالت دیگر ام را میگم مگ می دانند. انجام جوشکاری با گاز محافظ بیشتر برای فولاد نازک و نیمه ضخیم کاربرد دارد اما روش میگ مگ برای فولاد و فلزات ضخیم تر کاربرد دارد.

در حالت عادی باید بگوییم که جوشکاری خود انواع مختلفی دارد که در میان آنها جوشکاری با گاز محافظ به عنوان بهترین روش شناخته می‌ شود و توانسته در صنایع مختلف جایگاه ویژه ای را به دست بیاورد و بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد. 

مزایای جوش co2

جوش co2 از مزایای فراوانی برخوردار می باشد به همین دلیل با وکپد این میزان مزایا توانسته محبوبیت زیادی را به دست بیاورد. از مهمترین مزایای این شیوه جوشکاری می توان موارد زیر را نام برد:

  1. co2 از فلزات محافظت می کند.
  2. این روش قیمت مناسبی دارد.
  3. در جوشکاری مواد ضخیم عملکرد عالی دارد.
  4. کیفیت جوش آن فوق‌العاده است.
  5. co2 فرایند جوشکاری را سرعت می بخشد.
  6. این روش نیاز به تمیز کاری کمتری دارد.

این میزان مزایا باعث شده تا در صنایع مختلف این روش جوشکاری محبوبیت زیادی را به دست بیاورد و به عنوان بهترین روش شناخته شود که می تواند به راحتی انواع فلزات را به هم متصل نماید بدون این که در زمان استفاده دچار افت کیفیت شود و اتصال آنها دچار ترک گردد. در صنایع مختلفی که برای اتصال فلزات به یکدیگر نیاز به جوشکاری دارند اصولا روش های مختلف را مورد بررسی قرار می دهند تا بتوانند بهترین شیوه را متناسب با فعالیت خود انتخاب نمایند، اصولا جوش co2 می تواند یک روش عالی برای بیشتر صنایع باشد زیرا قابلیت اتصال انواع فلزات را دارد و از آسیب دیدن آنها در زمان جوشکاری هم جلوگیری می کند. این روش ایمنی بالایی هم دارد و افراد می توانند با اطمینان بیشتری اقدام به انجام آن کنند اما در حالت عادی نیاز به لوازم ایمنی مختص به خود دارد.

معایب جوشکاری co2

جوشکاری co2 در کنار مزایای نام برده که موجب محبوبیت زیاد آن گشته است همواره معایبی هم دارد که در ادامه به تعدادی از این معایب اشاره خواهیم کرد تا شما با آنها هم آشنا شوید، این معایب عبارتند از:

  • از این روش نباید در فضای باز استفاده کرد زیرا باد کیفیت آن را کاهش می دهد.
  • نسبت به آلاینده ها حساسیت دارد.
  • نسبت به تخلخل آسیب پذیر است.

در صورتی شما سطوح را به درستی تمیز نکنید مسلما می تواند گاز ضعیف ایجاد کند که این باعث یه وجود آمدن تخلخل خواهد شد و اتصال شما به خوبی صورت نمی گیرد. لازم به ذکر است که امروزه افرادی که از این روش جوشکاری استفاده می کنند همواره به تمام نکات توجه می نمایند تا بتوانند بهترین اتصال را انجام بدهند. معایب این شیوه تنها به نحوه انجام مراحل بستگی دارد، باید بگوییم که هنگام انجام این روش جوشکاری نباید از آلاینده ها استفاده کنید، باید سطح را به خوبی تمیز نمایید و در محیط سر بسته از این روش استفاده کنید تا بتوانید معایب این روش را به حداقل رسانده و از آن نهایت استفاده را ببرید. افراد حرفه ای اصولا به این گونه معایب توجه نمی کنند زیرا می دانند که با فراهم کردن چه شرایطی می توانند بهترین اتصال را با کمک این روش انجام بدهند.

تجهیزات مورد نیاز هنگام جوشکاری co2

برای انجام جوشکاری co2 همواره نیاز به تجهیزات متعددی دارید تا بتوانید به خوبی فعالیت را انجام بدهید، از مهمترین این تجهیزات موارد زیر را نام خواهیم برد:

  1. رگلاتور یا شیر تنظیم که برای تنظیم مقدار گاز خروجی استفاده می ‌شود.
  2. تغذیه کننده سیم، این دستگاه معمولا یک توپ با ۱۰ هزار متر سیم دارد.
  3. انبر جوشکاری co2 که به‌وسیله آن گاز و سیم به محل جوشکاری هدایت می‌ شوند، به محض فشار دکمه آن می‌ توانیم جوشکاری را انجام دهیم.
  4. سیم جوش که با جنس‌های آلومینیوم، فولاد و استیل وجود دارد. اگر جنس سیم جوش از فولاد باشد، قطر آن بین ۰.۸ – ۱.۶ mm است.

وجود هر یک از تجهیزات نام برده برای انجام یک جوشکاری مطمئن لازم و ضروری می باشد به همین دلیل قبل از انجام جوشکاری باید آنها را فراهم نمود تا در زمان جوشکاری دچار مشکل نشوید و اتصال دو فلز را به آسانی انجام بدهید. این تجهیزات همه باید از بهترین و با کیفیت ترین نمونه ها باشند تا بتوانند عملکرد عالی از خود نشان بدهند، قابل ذکر است که کیفیت سیم جوش از اهمیت زیادی برخوردار می باشد زیرا مرغوب بودن سیم جوش است که می تواند اتصال را محکم و مقاوم نماید.

 رگلاتور یا همان شیر تنظیم باید به درستی نصب و چک شود تا بتواند گاز خروجی را کنترل کرده و متناسب با نوع فلز و ضخامت آن گاز را خارج کرده و عمل اتصال را کیفیت ببخشد. در زمان استفاده از تمام این تجهیزات و همچنین در زمان انجام جوشکاری شما باید از دستکش ایمنی، عینک جوشکاری و لباس مخصوص استفاده کنید تا از آسیب دیدن بدن و دست و چشم خود جلوگیری نمایید. البته استفاده ازشیلد جوشکاری هم می تواند از صورت شما محافظت کند پس هنگام جوشکاری از تمام این لوازم ایمنی استفاده کنید.

سوالات متداول

طراحی سایت و سئو توسط دبل کلیک