جوشکاری ترمیت چیست ؟ | انواع جوشکاری ترمیت

جوشکاری ترمیت چیست ؟
دسنه بندی: مقالات

جوشکاری ترمیت چیست ؟

جوشکاری ترمیت چیست ؟ جوشکاری ترمیت یک روش جوشکاری نوین است که در آن جوشکاری به روش ذوبی انجام می شود. این روش برای اتصال فلزات ضخیم و محکم کاربرد دارد و به دلیل داشتن عملکرد عالی همواره توانسته محبوبیت زیادی را به دست بیاورد. باید بگوییم که این روش جوشکاری نیاز به مهارت و تجربه بالا دارد به همین دلیل برای اتصال فلزات با این روش باید از افراد متخصص کمک بگیرید تا فلزات به خوبی به هم متصل شوند. در جوشکاری ترمیت همواره فلزات را حرارت می دهند تا شروع به ذوب شدن کنند و سپس با فشار وارد کردن آنها را به هم متصل می نمایند، این روش کمک می کند تا فلزات به هم متصل شده مقاومت بیشتری پیدا کنند.

ابزارجوشا ارائه دهنده انواع دستگاه های جوش و برش

انواع جوشکاری ترمیت

جوشکاری ترمیت همواره انواع مختلفی دارد که هر کدام مراحل خاص خود را دارند و به گونه ای انجام می دهند. این جوشکاری با دو روش انجام می شود یعنی دو نوع دارد. لازم به ذکر است که از انواع روش های جوشکاری ترمیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. در نوع اول اصولا فلز ذوب شده کاملا مستقیم برای اتصال مورد استفاده قرار می گیرد، در روش اول همواره هر نوع فلزی را متناسب با مشخصاتی که دارد به هم متصل می کنند.
  2. در روش دوم اصولا قطعات حرارت داده می شوند تا به نقطه ذوب برسند و سپس با وارد کردن فشار به میزان لازم آنها را به هم متصل می کنند و دمای خنک به آنها می دهند تا فلز خنک شود و اتصال ثابت بماند. 

متنوع بودن فلزات باعث شده تا روش های جوشکاری ترمیت هم متفاوت باشد، تنوع در روش ها باعث می شود تا هر فلز را متناسب با نوعی که دارد به خوبی به هم متصل کرد تا برای مصرف آماده گردند و بتوان بهترین لوازم و محصولات را با آنها تولید کرد بدون این که دچار افت کیفیت شوند.

جوشکاری ترمیت چیست ؟

برای خرید انواع تجهیزات جوشکاری از وبسایت ابزارجوشا کلیک کنید

کاربرد جوشکاری ترمیت

جوشکاری ترمیت کاربردهای گسترده و فراوانی دارد که به همین دلیل محبوبیت زیادی را به دست آورده است، از مهمترین کاربرد های جوشکاری ترمیت می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • برای جوشکاری و تعمیر ریل های شکسته می توان از این روش استفاده کرد، ترک خوردن و یا شکستن ریل های راه آهن ممکن باعث شده تا به تعمیر و تعویض نیاز داشته باشند که در این صورت باید از جوشکاری ترمیت استفاده کرد.
  • برای اتصال لب به لب لوله های ضخیم کارایی دارد، در بسیاری از صنایع از لوله های ضخیم برای انتقال استفاده می کنند که برای انجام آن جوش ترمیت کاربر دارد تا آنها را به صورت لب به لب به هم متصل کنند.
  • برای تعمیر و جوش دادن میل لنگ های شکسته هم این روش کاربرد دارد، خرابی و شکستگی میل لنگ را می توان با کمک جوشکاری ترمیت تعمیر نمود.
  • برای جوشکاری و تعمیر شاسی ماشین هم می توان از این روش جوشکاری استفاده کرد که عملکرد عالی هم دارد.
  • برای جوشکاری و اتصال قطعات ریخته گری نیز این روش جوش کاربرد دارد.
  • کابل های ضخیم برق هم با کمک جوش ترمیت قابل اتصال هستند.
  • برای اتصال و جوش سازه های ساختمانی هم این روش کارایی دارد و مورد استفاده قرار می گیرد.

کارایی فراوان این روش جوش باعث شده تا در صنایع مختلف محبوبیت به دست بیاورد و روز به روز هم به استفاده از آن افزوده شود.

جوشکاری ترمیت به چه صورتی انجام می شود؟

برای انجام جوشکاری ترمیت همواره باید مراحلی را به درستی و طبق اصول طی کرد تا فلزات به خوبی به هم متصل شوند و در زمان استفاده هم دچار افت کیفیت نگردند. نحوه انجام است روش جوشکاری به گونه ای است که:

  1. باید ابتدا سطح قطعات فلزی را پاکسازی و تمیز نمود تا هیچ گونه آلودگی و اکسیدی بر روی آنها باقی نماند زیرا آلودگی ها کیفیت اتصال را کاهش می دهند.
  2. در مرحله دوم باید قالب اتصال فلزات را آماده کرد.
  3. در مرحله سوم باید فاصله میان فلزات را تنظیم کرد و سپس قالب را دور آنها قرار داد.
  4. قالب را پیشگرم کرد.
  5. باید مواد ترمیت را در محفظه احتراق ریخت
  6. در این مرحله باید مواد چاشنی استفاده کرد تا احتراق بهتر عمل کند.
  7. در مرحله آخر هم باید چاشنی را روشن نمود.

تمام مراحل جوشکاری ترمیت باید طبق اصول و استاندارد ها انجام شود تا اتصال فلزات به یکدیگر با کیفیت بالا انجام شود.

مزایای جوشکاری ترمیت چیست ؟

جوشکاری ترمیت مزایای زیادی دارد که به دلیل داشتن همین مزایا توانسته جایگاه ویژه ای را در صنایع به دست بیاورد، لازم به ذکر است که از مهمترین مزایای جوشکاری ترمیت موارد زیر را نام خواهیم برد:

  1. این روش در برابر پالس های اتصال کوتاه پایداری و ماندگاری بالایی دارد.
  2. به منبع تغذیه خارجی نیاز ندارد.
  3. در شرایط عدم دسترسی به منبع تغذیه استفاده آسانی دارد.
  4. نیاز به منبع خارجی ندارد.

هر چه مزایای این روش بیشتر باشد به همان اندازه هم می توان در صنعت از جوشکاری ترمیت استفاده کرد. افراد در صنایع مختلف به مزایای این روش توجه زیادی می کنند تا بتوانند انواع فلزات را به خوبی به هم متصل نمایند.

جوشکاری ترمیت چه معایبی دارد؟

جوشکاری ترمیت در کنار مزایای فراوان و زیاد همواره معایبی هم دارد که از این معایب می توان موارد زیر را نام برد:

  • به قالب تعویض نیاز دارد.
  • در شرایط آب و هوایی بد مشکلات زیادی برای انجام آن وجود دارد.
  • سرعت جوشکاری در این روش آهسته است.

با اطلاع از معایب این روش جوشکاری هنگام انجام دادن همواره می توان با رعایت کردن برخی نکات از مواجه شدن با آنها جلوگیری کرد و در نتیجه معایب را تا حد زیادی کاهش داد و فلزات را به خوبی به هم متصل کرد تا معایب هم به کمترین حد ممکن برسند. افراد در هنگام انتخاب روش جوشکاری هم به معایب و هم به مزایای آن توجه می کنند مسلما اگر مزایای یک روش زیاد باشد افراد به معایب آن کمتر توجه می کنند. جوشکاری ترمیت به قدری مزایا و ویژگی دارد که معایب آن زیاد به چشم نمی آید و صنایع متعددی آن را مورد استفاده قرار می دهند.

خرید انواع تورچ جوشکاری با قیمت های مقطوع از ابزارجوشا

سوالات متداول

طراحی سایت و سئو توسط دبل کلیک