جوشکاری حالت جامد چیست ؟

جوشکاری حالت جامد
دسنه بندی: مقالات

جوشکاری حالت جامد

جوشکاری حالت جامد که با نام جوشکاری غیر ذوبی هم شناخته می شود از شیوه های رایج جوشکاری به شمار می رود که کارایی فراوانی هم دارد. این شیوه کاملا نوین است که در آن همواره فلزات را بدون ایجاد ناخالصی به هم متصل می نمایند، البته ناگفته نماند که در این شیوه جوشکاری فلزات را در دمای پایین تر از نقطه ذوبشان به هم متصل می کنند. کیفیت بالا و کارایی بی نظیر این روش جوشکاری باعث شده تا جایگاه ویژه ای در صنایع به دست بیاورد. در این فرآیندها از هیچ ماده پرکننده لحیمی استفاده نمی‌شود به همین دلیل فلزات پس از اتصال کاملا خالص خواهند بود که این مقاومت و کیفیت آنها را افزایش خواهد داد.

برای خرید انواع دستگاه جوش و برش از وبسایت ابزارجوشا کلیک کنید

انواع جوشکاری حالت جامد

جوشکاری حالت جامد انواع مختلفی دارد، برخی از روش ها متداول تر هستند و بیشتر کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرند، این روش ها عبارتند از:

  1. جوشکاری سرد
  2. جوشکاری پتکه ای
  3. جوشکاری اصطکاکی
  4. جوشکاری آهنگری یا پتکه ای؛ این روش اولین شیوه جوشکاری است که آهنگران از آن استفاده می کردند و مراحل خاص خود را دارند.
  5. جوشکاری فشاری داغ
  6. جوشکاری فشار سرد
  7. جوشکاری غلطکی
  8. جوشکاری با امواج صوتی؛ انرژی لازم برای جوشکاری از طریق انرژی مکانیکی تامین می‌شود.

در جوشکاری حالت جامد، برخلاف جهت فرآیندهای حالت ذوبی که محل اتصال در نتیجه ذوب موضعی است، اتصال بدون تشکیل مذاب انجام می‌شود. تنوع در روش های جوشکاری به دلیل متفاوت بودن جنس فلزات است که در این صورت می توان متناسب با نوع فلز و نوع فعالیت بهترین روش جوشکاری حالت جامد را انتخاب کرد. برخی فلزات نیاز به فشار بالایی برای اتصال نیاز دارند به همین دلیل جوشکاری جامد می تواند بهترین گزینه و انتخاب برای اتصال آنها به هم باشد.

ابزارجوشا ارائه دهنده انواع تجهیزات جوش و برش با برندهای معتبر

مزایای جوشکاری حالت جامد

جوشکاری حالت جامد مزایای زیادی دارد به همین دلیل توانسته محبوبیت زیادی را هم به دست بیاورد، از مزایای این شیوه جوشکاری می توان موارد زیر را نام برد:

  • مقاومت این روش بسیار بالا است.
  • عدم اعوجاج قطعات حین جوشکاری
  • عدم نیاز به جوشکار ماهر برای انجام جوشکاری
  • می توان فلزات سبک را به راحتی با این روش به هم جوش داد
  • قابلیت اتصال فلزات غیرمشابه
  • ‌قابلیت استفاده در فرایندهای سطحی فلزات و تولید نانو کامپوزیت‌های سطحی

مزایای فراوان جوشکاری جامد باعث شده در در صنایع مختلف جایگاه ویژه ای را به دست بیاورد و توسط تولید کنندگان به صورت حرفه ای انجام شود تا بهترین محصولات تولید گردد. در جوشکاری جامد از الکترود یا همان فلز لحیم استفاده نمی شود و دو فلز بدون هیچ گونه ترکیب اضافه ای به هم متصل می شوند در نتیجه پس از خنک و سفت شدن از هم جدا نخواهند شد. با جوشکاری جامد می توان به بهترین شکل ممکن هر نوع فلزی را به هم متصل کرد و محصولات جدید تولید نمود، قابل ذکر است که در این روش دستگاهی که اتصال فلزات را انجام می دهد بسته به نوع فلزات و ضخامتی که دارند فشار را تنظیم می کند تا فلزات به خوبی به هم متصل شوند بدون این که دچار شکستگی و ترک شوند و حالت خود را از دست بدهند.

جوشکاری حالت جامد

کاربرد جوشکاری حالت جامد

جوشکاری جامد کاربردهای فراوان و گسترده ای در صنایع دارد، اصلی ترین کاربرد این روش جوشکاری متصل کردن فلزات به یکدیگر می باشد. برای انجام اتصالات دائمی بین سطوح و قطعات مختلف فلزی این روش استفاده می شود. از همین رو در شرایط کاری مختلف، بسته به نیازمان باید سراغ روش خاصی از جوشکاری برویم. بیشترین کاربرد جوشکاری جامد برای اتصال قطعاتی است که نیاز به خواص متفاوتی در بخش های متفاوت قطعه دارند. فلز فولاد نمونه های مختلفی دارد اما برای انفصال تمام آنها می توان از جوشکاری حالت جامد استفاده کرد. کاربردهای فراوان این شیوه جوشکاری باعث شده تا در صنایع مختلف شناخته شود و به صورت حرفه ای مورد استفاده قرار بگیرد.

معایب جوشکاری حالت جامد

جوشکاری حالت جامد در کنار مزایا و ویژگی های فراوان همواره معایبی هم دارد، افراد هنگام انتخاب روش جوشکاری فلزات به مزایا و معایب آن توجه می‌کنند. از معایب موجود در این روش جوشکاری موارد زیر را نام خواهیم برد تا با آنها آشنا شوید:

  1. برای انجام این روش جوشکاری باید فلزات را پاکسازی و تمیز نمود یعنی باید سطوح را چربی زدایی، اکسید زدایی، برس کشی، سندبلاست کرد که این زمان زیادی نیاز دارد.
  2. انجام این روش و تجهیزات مورد استفاده برای آن هزینه زیادی را به همراه خود دارد.

البته ناگفته نماند که عیب گفته شده زیاد مورد توجه نیست به خصوص برای افرادی که به کیفیت نهایی کار اهمیت می دهند، مسلما تمیز کردن درست و دقیق سطوح در کنار این که زمان زیادی نیاز دارد کمک می کنند تا سطوح فلزی بدون ناخالصی باشند که این استحکام آنها را بالا تا خواهد برد.

از جوشکاری جامد برای چه فلزاتی استفاده می شود؟

فلزات متعددی هستند که با استفاده از جوشکاری جامد می توان آنها را به هم متصل نمود، از این گونه فلزات می توان موارد زیر را نام برد:

  1. تیتانیوم
  2. آهن
  3. آلومینیوم
  4. فولاد
  5. گالوانیزه

فولاد از جمله فلزاتی است که برای متصل شدن به هم نیاز به یک روش عالی دارد، جوشکاری حالت جامد از روش هایی می باشد که با کمک آن می توان به راحتی فلز فولاد را به هم متصل نمود بدون این که در زمان استفاده دچار افت کیفیت شود. فلزات نام برده برای اتصال به این شیوه نیاز دارند تا بدون هیچ گونه ناخالصی به هم متصل گردند، البته ناگفته نماند که برای فلزاتی که ضخامت نازک و استاندارد دارند این شیوه می تواند انتخاب مناسبی باشد. جوشکاری جامد باعث ذوب شدن فلزات نمی شود و فاصله ای میان آنها ایجاد نمی کند و تنها با حرارت دادن و گرم کردن فلزات و فشرده کردن آنها را به هم متصل می نماید. فلزات سبک و انواع پلیمرها را می توان به راحتی با این روش جوشکاری به هم متصل نمود. از آنجا که قطعات با تعداد بالا را با این روش می توان متصل نمود، از نظر اقتصادی نیز روش مقرون به صرفه ای خواهد بود که طرفداران زیادی هم دارد.

خرید انواع تورچ جوشکاری با قیمت های مقطوع از وبسایت ابزارجوشا

سوالات متداول

طراحی سایت و سئو توسط دبل کلیک