جوشکاری فورجینگ چیست؟ | انواع جوشکاری فورجینگ

جوشکاری فورجینگ چیست؟
دسنه بندی: مقالات

جوشکاری فورجینگ چیست؟

جوشکاری فورجینگ چیست؟ جوشکاری فورجینگ برای اتصال میلگرد مورد استفاده قرار می گیرد که می تواند میلگرد را به صورت سر به سر به هم متصل کند. در این روش گاز اکسیژن و گاز سوختنی مانند استیلن استفاده می شود که می تواند دمای مورد نیاز برای اتصال را ایجاد کند. بکارگیری تجهیزات پیشرفته باعث شده تا این جوشکاری با سرعت و دقت بیشتری انجام شود. میلگردهایی که در این روش به هم متصل می شوند ایمنی و سطح کیفی بالایی دارند. زمانی که گازها با هم ترکیب می‌ شوند دو سر میلگرد را گرم و آماده اتصال می کنند‌.

 با حرارت زیاد سر میلگرد شکل خمیری پیدا کرده و به سرعت روی سطح مورد نظر قرار می گیرد. مزایایی که این جوشکاری دارد باعث شده تا امروزه در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرد‌. در این روش دستگاه با پرس دو قطعه آنها را با هم ادغام کرده و مانع از جدا شدن آنها می شود. میلگردها با هر قطری که باشند در این جوشکاری به راحتی به هم متصل می شوند و پرس کردن آنها به هم باعث شده تا ایمنی بیشتری داشته باشند. استفاده از لوازم ایمنی در فرایند جوشکاری باعث شده تا خطری جوشکار را تهدید نکند و بتواند به صورت کاملا ایمن کار خود را انجام دهد.

ابزارجوشا ارائه دهنده انواع دستگاه های جوش و برش

جوشکاری فورجینگ چه مزایایی دارد؟

جوشکاری فورجینگ دارای مزایایی زیادی بوده و طرفداران بیشماری را به خود جذب کرده است‌‌ از مزیت های مهم این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به دلیل روی هم قرار دادن و پرس کردن میلگرد پس از گرم شدن و جوش دادن تمام پرت ها حذف شده و کار سطح تمیزتری دارد.
  • به دلیل استفاده از تجهیزات تمام اتوماتیک نیازی به استفاده بیشتر از نیروی انسانی نیست و این به معنی صرفه جویی در هزینه ها است.
  • هزینه حمل و نقل مربوط به این نوع جوشکاری تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
  • با این روش جوشکاری شما می توانید میلگردهای غیر قابل مصرف را دوباره به هم متصل و مورد استفاده قرار دهید.
  • وزن سازه کاهش پیدا کرده و جابجا کردن آن آسان تر می شود.
  • مقاومت چنین سازه هایی در برابر زلزله بیشتر شده و کیفیت ساخت افزایش پیدا می کند.
  • در جوشکاری فورجینگ دستگاه دقت بالایی دارد به همین دلیل اشتباهات انسانی تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
  • در نقاط اتصال حجم اضافی میلگرد کاهش یافته به همین دلیل در زمان بتن ریزی امکان ایجاد لرزه وجود ندارد و دوام سازه ساخته شده با میلگرد بیشتر خواهد شد.
  • از دیگر مزیت‌های جوشکاری فورجینگ می‌توان به افزایش مقاومت در نقاط اتصال اشاره کرد. افزایش سطح میلگرد نسبت به طول آن بیشتر خواهد شد بدین ترتیب سطح کاربری گسترده ای پیدا می کند.
  • سرعت اجرای این جوشکاری بالا بوده و باعث صرفه جویی بیشتر در زمان و هزینه‌ها می‌شود.
  • پایین بودن هزینه اجرا باعث شده تا صنایع بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.

جوشکاری فورجینگ چیست؟

برای خرید انواع تجهیزات جوشکاری کلیک کنید

معایب جوشکاری فورجینگ چیست؟

جوشکاری فورجینگ در کنار مزایا، معایبی هم دارد که بهتر است صنایع از آن اطلاع داشته باشند. گاز استیلن که برای ایجاد حرارت مورد استفاده قرار می گیرد گازی پر فشار است که شما نمی توانید به راحتی آن را کنترل کنید و این موضوع روی کیفیت کار تاثیر مستقیمی دارد. این می تواند اصلی ترین عیب جوشکاری فورجینگ باشد. دستگاه استفاده شده برای این نوع جوشکاری کاملا مجهز بوده و کار با آن نیاز به تخصص دارد به همین دلیل نیروی تازه کار نمی تواند از آن استفاده کند و نیاز به آموزش دارد‌. عیب دیگر میزان فشاری است که برای جوش دو سر میلگرد استفاده می‌شود و باید کاملا یکسان باشد.

از دیگر معایب این جوشکاری می توان به انجام کار توسط افراد فنی و مجرب اشاره کرد که می توانند طبق زمانبندی و با مقیاس مناسب میلگرد را حرارت دهند و به هم متصل کنند. جوشکاری با این روش باعث می شود تا میلگرد از نظر ظاهری تغییری ساختاری پیدا کند که در این شرایط مقاومت آن افت کرده و در مقابل باد آسیب پذیر می شوند و نمی توان هر جایی از آنها استفاده کرد. اگر در مناطق سردسیری هستید نمی توان به راحتی جوشکاری فورجینگ را پیاده کرد چون پایین بودن دمای هوا مانع از ایجاد حرارت بالا و اتصال میلگرد به هم می شود. 

انواع جوشکاری فورجینگ

جوشکاری فورجینگ نمونه‌های مختلفی دارد و از روش های قدیمی است که امروزه مورد استقبال قرار گرفته است‌. این جوشکاری به طور کلی به ۲ دسته تقسیم می‌شود:

  1. جوشکاری فیوژن: در این روش دو سر میلگرد حرارت داده می شود و با حرارت زیاد به هم متصل می گردد. این جوش ذوبی بوده و نیاز به حرارت زیاد دارد‌. این مدل از جوشکاری فورجینگ بیشتر برای جوشکاری با قوس الکتریکی و مقاومتی مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکه بتوانید روی تمام فلزات جوشکاری را انجام دهید این روش بهترین گزینه است.
  2. جوشکاری دیفیوژن: این روش درست برعکس تکنیک اول است که در آن گرما و حرارت نیازی نیست و شما با فشار زیاد باید میلگرد و فلزات دیگر را به هم متصل کنید. جوشکاری غلطکی و اصطکاکی از این نمونه به شمار می‌روند.

این مطلب را هم بخوانید: جوشکاری ترمیت چیست ؟

تجهیزات مورد نیاز برای جوشکاری فورجینگ

در جوشکاری فورجینگ تجهیزات زیادی مورد استفاده قرار می گیرد که سرعت و دقت کار را افزایش داده است. از این تجهیزات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • منبع گرما: برای تولید گرما می توان از زغال سنگ استفاده کرد.
  • پرس هیدرولیک یا چکش برقی: برای صاف کردن و قالب گیری فلز گرم به کار می‌رود.
  • Flux: به کمک آن می‌ توان یک سطح چسبنده را تشکیل داد.
  • دستگاه برش سرد: با این دستگاه سطح مقطع میلگرد را صاف و صیقلی می کنند تا بتوان به راحتی اتصال را انجام داد.
  • میله نگه ‌دارنده میلگرد: برای اینکه بتوان میلگردها را در یک راستا قرار داد نیاز به میله نگهدارنده است.
  • دستگاه اعمال فشار: برای پرس کردن دو سر میلگرد به هم نیاز است تا دستگاه فشار زیادی اعمال کند.
  • مخزن ‌ها، لوله‌ های عبور گاز، شیرها و فشارسنج: گاز مورد نیاز برای ایجاد حرارت از طریق این مخازن و لوله‌ ها منتقل می شوند.
  • مشعل: مشعل به کمک گاز روشن می شود تا بتواند حرارت مورد نیاز برای اتصال دو سر میلگرد را فراهم کند.

سوالات متداول

طراحی سایت و سئو توسط دبل کلیک