پرکاربردترین نوع جوشکاری کدام است؟

پرکاربردترین نوع جوشکاری
دسنه بندی: مقالات

پرکاربردترین نوع جوشکاری

بزرگترین نوع جوشکاری روشی است که بتواند انواع فلزات را به راحتی به هم متصل نماید بدون این که دچار افت کیفیت شوند و ساختار خود را بعد از اتصال از دست بدهند. امروزه جوشکاری با روش های بسیار مختلفی انجام می شود که هر روش ویژگی های خاص خود را دارد و به گونه ای انجام می شود، در حال حاضر در صنعت ۴ روش جوشکاری بسیار پرکاربرد هستند و به صورت حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند از این چهار مورد می توان به جوشکاری قوسی با گاز محافظ، جوشکاری با الکترود دستی، جوشکاری با الکترود تنگستن و جوشکاری قوسی توپودری اشاره کرد که هر کدام مراحل و روش خاص خود را برای اتصال فلزات به همراه دارند. با شناخت پرکاربرد ترین نمونه ها و اطلاع از کارایی دقیق هر نمونه می توان بهترین روش را برای فعالیت خود انتخاب کرد و آن را مورد استفاده قرار داد.در این مقاله قصد داریم به پرکاربردترین نوع جوشکاری بپردازیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

ابزارجوشا ارائه دهنده انواع دستگاه های جوش و برش 

جوشکاری چیست؟

جوشکاری روشی قدیمی است که با کمک آن فلزات را به هم متصل می کنند، در صنایع مختلفی برای تولید محصولات مختلف به این روش نیاز دارند، در گذشته از روش های جوشکاری استفاده می کردند که در کنار کارآمد بودن بسیار سخت هم بودند اما امروزه روش های جوشکاری نوینی که به وجود آمده اند این فعالیت را آسان تر کرده اند و از همه مهمتر می توان با کمک آنها هر نوع فلزی را به آسانی به هم متصل نمود. این روش در صنعت جایگاه ویژه ای دارد زیرا تنها با کمک آن است که صنایع مس توانند قطعات مورد نیاز خود را به یکدیگر متصل کنند و یک مجموعه یکپارچه را تولید نمایند که کاربردی و لازم است.

 جوشکاری در ساختمان سازی و خودرو سازی بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده است. جوشكاری می تواند با حرارت و یا بدون حرارت، با فشار یا بدون فشار و با ماده كمكی یا بدون آن انجام شود که هر روش برای فلزی مناسب هستند و عملکرد خاص و را دارند. با کمک جوشکاری نه تنها دو فلز همسان بلکه دو فلز غیر همسان را هم می توان به یکدیگر متصل نمود و از این طریق لوازم و محصولات متعددی را تولید کرد که صنعت به آنها نیاز دارد. جوشکاری همان گونه که گفتیم قدمتی دیرینه دارد و هرساله با پیشرفت علم و تولید لوازم جدید جوشکاری با روش های پیشرفته ترین انجام می شود. 

پرکاربردترین نوع جوشکاری

انواع روش های جوشکاری

انواع روش جوشکاری وجود دارد که هر کدام دارای مراحل و شیوه های متنوعی می باشند و برای فعالیتی مناسب هستند، از این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  1. روش اول جوشکاری ذوبی است که خود دارای دسته بندی مشخصی می باشد. در این روش همان گونه که از نامش مشخص است دو فلز را قبل از متصل کردن به هم حرارت می دهند تا به نقطه ذوب برسند و سپس با فشار آنها را به هم متصل می کنند که بهترین روش جوشکاری است که مقاومت بسیار بالایی دارد و مستحکم است.
  2. جوشکاری غیر ذوبی روش دوم است که در آن تنها با وارد کردن فشار بالا فلزات را به هم متصل می کنند. در این روش فلزات بدون هیچ گونه تغییری در ساختار به هم متصل می شوند و کیفیت بالایی هم دارند.

جوشکاری ذوبی همان گونه که گفتیم دسته بندی مشخصی دارد. از انواع جوشکاری ذوبی می توان موارد زیر را شرح داد:

  • جوشکاری قوسی؛ در این روش از قوس برای ایجاد حرارت استفاده می کنند.
  • اکسی گاز؛ در این روش از احتراق گاز برای تولید حرارت بهره می برند.
  • الکترونی؛ در این روش از پرتو های الکترونی استفاده می کنند تا حرارت ایجاد کند.
  • جوشکاری لیزری؛ در این روش پرتو های لیزری حرارت ایجاد می کنند.

در روش ذوبی پرکاربردترین نوع جوشکاری با قوس الکتریکی است. جوشکاری غیر ذوبی هم دارای دسته بندی است که این موارد عبارتند از:

  • جوشکاری مقاومتی؛ در این روش جریان الکتریکی و فشار به صورت همزمان به فلز وارد می شوند.
  • جوشکاری اصطکاکی؛ با ایجاد حرارت و فشار و اصطکاک اصولا فلزات به هم متصل می شوند.
  • جوشکاری انفجاری؛ با قرار دادن مواد منفجره در قسمت بالایی فلزات آنها را به هم متصل می کنند.
  • جوشکاری فراصوتی؛ در این روش از امواج فراصوت با فرکانس بالا استفاده می کنند تا فلزات را متصل نمایند.
  • نورد؛ می توان در این روش چندین ورق را همزمان به هم متصل کرد.

در روش غیر ذوبی همواره جوشکاری مقاومتی بیشترین کاربرد را در صنعت دارد.

برای خرید انواع تجهیزات جوشکاری کلیک کنید

کاربرد جوشکاری در صنعت

همان گونه که در بالا توضیح دادید جوشکاری روش های بسیار متنوع و مختلفی دارد که هر روش کارایی و کاربرد خاص خود را دارد، از مهمترین کاربرد های مهم جوشکاری در صنعت می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:

  1. با کمک جوشکاری می توان ایرادات قطعات را از بین برد و آنها را بازسازی نمود.
  2. در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد.
  3. در صنعت خودرو سازی کارایی دارد.
  4. برای تولید مخازن کاربرد دارد.
  5. برای تعمیر ماشین آلات کشاورزی کاربرد دارد.

فلزات نمونه های مختلفی دارند به همین دلیل برای اتصال هر کدام از آنها باید از روشی مختص به آن استفاده کرد تا در زمان استفاده از لوازم به دست آمده جوش آنها از بین خورد و مقاومت بالایی داشته باشد.

معرفی بهترین روش جوشکاری در صنعت

در پاراگراف بالا به پرکاربردترین نوع جوشکاری پرداختیم اما جوشکاری با دو روش ذوبی و غیر ذوبی انجام می شود که اصولا در روش ذوبی جوشکاری با قوس الکتریکی مهمترین و پرکاربردترین است که در آن از قوس الکتریکی برای تولید حرارت و گرما استفاده می کنند و سپس اتصال را انجام می دهند. در روش غیر ذوبی همواره جوشکاری مقاومتی پرکاربرد ترین روش است زیرا در آن به صورت همزمان از حرارت و فشار استفاده می کنند تا بتوانند فلزات را به هم متصل کنند، این روش از استحکام بالایی هم برخوردار می باشد چون جوشکاری مقاومتی کم دردسر است و سرعت بالایی هم دارد که فعالیت تولید کنندگان را برای تولید قطعات و محصولات افزایش می دهد. اصولا توسط متخصصان این دو روش به عنوان پرکاربرترین روش ها پیشنهاد داده می شوند که عملکرد عالی دارند و فلزات را با کیفیت بیشتری به هم متصل می نمایند.

خرید انواع تورچ جوشکاری با قیمت های مقطوع از وبسایت ابزارجوشا

سوالات متداول

test2

test2

test3

test3

طراحی سایت و سئو توسط دبل کلیک