علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری

علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری
دسنه بندی: مقالات

علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری چیست ؟

ایا تا بحال برای شما هم این سوال پیش امده است که علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری چیست ؟ ما در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم. الکترود مهمترین قطعه در جوشکاری است که اگر به درستی انتخاب نشود جوش به خوبی انجام نمی شود و احتمال چسبیدن الکترود به فلز وجود دارد که کیفیت کار را کاهش می دهد. چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری علت های مختلفی دارد که در زیر به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:

  • عدم انتخاب صحیح آمپر جوش: اگر دستگاه جوش با آمپر درست تنظیم نشده باشد امکان چسبندگی الکترود زیاد است‌. مهمترین فاکتور قابل از جوشکاری تنظیم آمپر دستگاه متناسب با الکترود و نوع فلز است. اگر حرارت دستگاه بیش از اندازه زیاد باشد الکترود به سرعت ذوب شده و به قطعه می چسبد و کار را سخت می کند.
  • انتخاب نامناسب الکترود جوش: الکترودهای مدل های مختلفی دارند که برای کار جوشکاری نیاز است که شما الکترود را متناسب با جنس فلز انتخاب کنید. انتخاب الکترود باید متناسب با روش جوشکاری باشد. اگر الکترود به درستی انتخاب نشود هنگام جوشکاری به سرعت ذوب شده و به فلز مربوطه می چسبد و امکان جدا کردن آن وجود ندارد.
  • درست جوش ندادن فلزات: مهارت جوشکار در زمان انجام کار اهمیت زیادی دارد. جوشکار می تواند با تکنیک های مختلف کار را انجام دهد. استفاده از تجهیزات و متریال های باکیفیت باعث می شود تا کار جوشکاری به بهترین شکل انجام شود. اگر الکترود به خوبی به فلز جوش داده نشود امکان چسبندگی در آن زیاد است.
  • مناسب نبود زاویه جوشکاری: در جوشکاری انتخاب زاویه مناسب برای جوش اهمیت زیادی دارد و اگر این زاویه به درستی انتخاب نشود کیفیت کار را پایین می آورد و باعث می شود تا الکترود در زاویه مناسبی قرار نگیرد بنابراین دچار چسبندگی می شود. زاویه ۴۵ درجه را انتخاب کنید تا الکترود بدون چسبندگی روی فلز قرار بگیرد و باعث اتصال آنها شود.
  • بکار گیری الکترود بی کیفیت در حین جوشکاری: کیفیت الکترود در بالا رفتن کیفیت جوشکاری نقش بسزایی دارد. اگر الکترود بی کیفیت استفاده شود احتمال چسبیدن آن به فلز وجود دارد. الکترود باید قطری متناسب با آمپر تنظیم شده داشته باشد اگر بیش از اندازه نازک باشد سرعت ذوب آن بیشتر خواهد بود بدین ترتیب احتمال چسبندگی آن به فلز بیشتر است.
  • تمیز کردن سطح فلز قبل از جوشکاری: اگر سطح فلزات قبل از جوشکاری به خوبی تمیز نشده باشد و شما با سطحی کثیفی کار جوشکاری را انجام دهید جوش به درستی صورت نمی گیرد و علاوه بر این احتمال چسبیدن الکترود به فلز زیاد است. بهتر است قبل از شروع کار ابتدا با سمباده سطح فلز را تمیز کرده و تمام ضایعات را از روی آن پاک کنید. دستگاه مینی فلز برای تمیزکاری بهترین گزینه است.  

علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری

ابزارجوشا ارائه دهنده انواع دستگاه های جوش و برش با برندهای معتبر

انتخاب الکترود مناسب برای جوشکاری

الکترود در جوشکاری نقش مهمی را ایفا می کند و اگر به درستی انتخاب نشود احتمال چسبیدن آن به فلز و افت کیفیت جوشکاری وجود دارد. برای انتخاب الکترود مناسب برای جوشکاری باید به نکات زیر توجه کنید:

  • ترکیب فلز مبنا: در انتخاب الکترود باید به ترکیب فلز مبنا توجه کنید. بر اساس نوع فلز باید الکترود هم انتخاب شود. اگر قصد جوشکاری چدن را دارید قطعا الکترود چدن می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.
  • نوع جوشکاری: نوع جوشکاری در انتخاب الکترود نقش بسزایی دارد. بعضی الکترودها را می توان فقط برای نوع خاصی از جوشکاری انتخاب کرد. اگر الکترود متناسب با روش جوشکاری انتخاب نشود قطعا کیفیت و کارایی خوبی نخواهد داشت‌.
  • اهمیت اتصال جوش: در انتخاب الکترود بهتر است به اهمیت اتصال جوش هم توجه کنید. اگر قصد جوشکاری سازه ها و اسکلت های بزگ و یا لوله های گاز و ... را دارید باید با توجه به آنها الکترود مناسب را انتخاب کنید.
  • مقدار نفوذ جوش: برای برخی از جوشکاری ها خصوصا لوله و مخازن جوش باید به صورت نفوذی باشد و شما برای این کار نیاز به الکترودی دارید که بر اساس مقدار نفوذ جوش انتخاب شود. هزینه این جوشکاری بر اساس نوع متریال محاسبه می شود.
  • تبحر جوشکار: مهارت و توانایی جوشکار در انتخاب الکترود نقش دارد. برخی جوشکاران نمی توانند با هر نوع الکترودی کار کنند بنابراین باید از قبل الکترودهای مناسب که قادر به انجام کار با آنها هستند را انتخاب کنند. الکترود ۶۰۱۳ برای تمام کارهای جوشکاری استفاده می شود. الکترود ۷۰۱۸ را برای محیط های اسیدی و قلیایی که رطوبت هم زیاد است کاربرد دارند.
  • قطر الکترودها: برای انتخاب الکترود باید به قطر و ضخامت آن هم توجه کنید و الکترود را متناسب با قطر فلز انتخاب کنید. الکترودهای کوچک اصولا قطر ۵/۲ هستند که برای کار با آنها دستگاه باید روی آمپر ۶۰ تا ۹۰ تنظیم شده باشد. برای جوش لوله های آب و گاز الکترود هایی با قطر ۲ و ۳ میلی متری انتخاب می شوند.
  • سایز الکترود جوشکاری: در انتخاب الکترود مناسب برای جوشکاری باید به سایز ان هم توجه زیادی کنید. الکترودها دارای سایزهای مختلف هستند که به صورت شماره روی آنها درج شده است بدین ترتیب شما می توانید به راحتی آنها را انتخاب کنید. الکترودها بیشتر از نظر قطر با هم تفاوت دارند و اگر می خواهید همیشه سایز مناسب را انتخاب کنید باید ابتدا شناختی دقیق و درست از انواع الکترود داشته باشید. 

این مطلب را هم بخوانید: الکترود جوشکاری چیست ؟

عواملی که باعث چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری می شوند؟

در جوشکاری متریال های مختلفی استفاده می شود که مهمترین آنها الکترود است. این مفتول باعث اتصال سازه ها به هم می‌ شود بنابراین باید به درستی انتخاب شود. اگر الکترود هنگام جوشکاری به فلز بچسبد دلیل بر این است که شما آن را به درستی و در سایز مناسب انتخاب نکرده اید. اگر جنس الکترود با آلیاژ همخوانی نداشته باشد احتمال چسبیدن آنها به هم وجود دارد. اگر قصد جوشکاری روی فلز آلومینیوم را دارید باید الکترودی از همین جنس انتخاب کنید تا بتواند به بهترین شکل فلزات را به هم متصل کند. افرادی که مهارت کافی در امر جوشکاری دارند می توانند با رعایت اصول و قوانین جوشکاری مانع از چسبیدن الکترود به فلز شوند. عامل دیگری که باعث چسبیدن آنها به هم می شود تنظیم نبودن درست آمپر دستگاه است. اگر آمپر بیش از اندازه بالا یا پایین باشد احتمال چسبندگی زیاد است. از دیگر دلایل چسبندگی الکترود به فلز می توان به کیفیت پایین آن اشاره کرد.امیدواریم از مطالب این مقاله که در ان به موضوع علت چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری پرداختیم بهره ی کافی را برده باشید.

برای خرید انواع تورچ جوشکاری با قیمت های استثنایی کلیک کنید

سوالات متداول

طراحی سایت و سئو توسط دبل کلیک