قوس الکتریکی در جوشکاری چیست؟ | انواع قوس الکتریکی

قوس الکتریکی در جوشکاری چیست؟
دسنه بندی: مقالات

قوس الکتریکی در جوشکاری چیست؟

قوس الکتریکی در جوشکاری چیست؟ جوشکاری قوس الکتریکی نوعی از جوشکاری برای متصل کردن فلزات به شمار می رود که در آن توسط الکتریسیته گرمای مورد نیاز جهت ذوب فلز ایجاد شده و با سرد شدن آنها فلزات به هم متصل می‌ گردند. به عبارت بهتر اگر بخواهیم بگوییم در این نوع جوشکاری توسط ترانس، قوس الکتریکی بین الکترود و فلز مورد نظر ایجاد شده و آنها را به هم متصل می کند. لازم به ذکر است که این روش جوشکاری محبوبیت بسیار زیادی به دست آورده چون مزیت های فراوانی دارد و اصولا برای جوش دادن انواع فلزات هم کاربرد دارد یعنی در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می گیرد.

این نوع جوشکاری به گونه است که یک سیم اتصال از ترانس به بدنه‌ ی فلز وصل می شود و با اتصال و جدا کردن الکترود از فلز، جوش قوس الکتریکی رخ می ‌دهد. این روش جوشکاری با دستگاه انجام می شود و قابلیت تنظیم درجه دارد که براساس نوع فلزات و میران ضخامت آنها می توان حجم قوس را کم و زیاد کرد. قوس الکتریکی در جوشکاری کمک می کند تا فلزات بدون هیچ گونه تغییر در ساختار و ظاهری به یکدیگر متصل شوند چون به صورت مستقیم بر روی نقطه اتصال دو فلز تاثیر می گذارد. در این روش اصولا انرژی الکتریکی به حرارت تبدیل می شود در نتیجه دو نقطه اتصال ذوب شده و با مقداری فشار به یکدیگر متصل می شوند که این مقاومت آنها را بالا می برد.

ابزارجوشا ارائه دهنده بهترین دستگاه های جوش و برش با برندهای معتبر

نحوه انجام جوشکاری قوس الکتریکی

جوشکاری قوس الکتریکی همواره با روش های مختلفی انجام می شود که این به دلیل متفاوت بودن جنس فلزات و کارایی آنها می باشد. لازم به ذکر است که نحوه انجام جوشکاری قوس الکتریکی به گونه ای است که ابتدا دو فلز مورد نظر را آماده می کنند، آنها را تمیز می نمایند تا هیچ گونه آلودگی بر روی آنها باقی نماند، سپس دو فلز را به هم نزدیک کرده، از ترانس یک سیم به فلز متصل می کنند و سیم دیگر را با الکترود پر می نمایند، الکترود را به کمک گاز مخصوص جوشکاری به فلز انتقال می دهند تا انرژی نوری و الکتریکی شروع به تولید گرما کلام دو فلز کند و کمک کند که این دو بخش شروع به ذوب شدن کنند و سپس با مقداری فشار آنها را به هم متصل می کنند و با کمک الکترود فضای خالی را پر می نمایند.

قوس الکتریکی در این روش تنها با کمک گاز ایجاد می شود به همین دلیل باید حتما از هوای در فشار و گاز استفاده کرد تا جوشکاری به نتیجه برسد و فلزات با روش قوس الکتریکی به هم متصل گردند. در زمان انجام این فعالیت باید نوع فلز و نوع الکترود را به درستی انتخاب کرد تا فلزات در مدت زمان کوتاهی بدون هیچ گونه مشکلی به هم متصل شوند. نکته مهمی که در این کار وجود دارد آن است که حتما جوشکاری قوس الکتریکی باید توسط افراد متخصص و خبره انجام شود تا اتصال به درستی انجام بگیرد.

قوس الکتریکی در جوشکاری چیست؟

کوره قوس الکتریکی چیست؟

به کوره هایی که برای تولید فولاد ذوب شده به خصوص فولاد های ساده کربنی مورد استفاده قرار می گیرند همواره کوره های قوس الکتریکی می گویند، این نوع کوره ها اصولا انرژی الکتریکی را به انرژی حرارتی تبدیل می کنند و گرمای مورد نیاز برای ذوب فولاد را فراهم می نمایند. این کوره ها دارای سایز بندی های مختلفی هستند که هر کدام برای فعالیتی مناسب می باشند، البته ناگفته نماند که در ایران اصولا این کوره ها در دو نوع تخلیه از ناودان و تخلیه از کف ساخته می شود که دمای ذوب بسیار بالایی دارند.

کوره های نام برده شبیه به حمام هستند که عمق کم و بدنه فولادی دارند و اصولا با مواد نسوز به دست آمده اند. اصولا الکترود ها از سقف این کوره ها عبور می کنند. بدانید که این کوره ها در صنایع فولاد و فلز توانسته اند جایگاه ویژه ای را به دست بیاورند و به صورت حرفه ای مورد استفاده قرار بگیرند. عملکرد عالی این کوره ها در ذوب فولاد سبب گشته تا محبوبیت آنها روز به روز بیشتر شود و مصرف بیشتری را هم از آن خود کنند. البته ناگفته نماند که در این کوره ها نه تنها قطعات آهنی و فلزی را ذوب می کنند بلکه در آنها قطعات غیر فلزی را هم ذوب می کنند تا برای تولید محصولات جدید آماده گردند. کوره های قوس الکتریکی حرارت بسیار بالایی را ایجاد می کنند در نتیجه هیچ گونه ضایعات و فلزی نمی تواند در آن دوام بیاورد و ذوب نشود.

این مطلب را هم بخوانید: بهترین دستگاه جوش برای جوشکاری الومینیوم

انواع قوس الکتریکی

در پاراگراف بالا به این سوال پاسخ دادیم که قوس الکتریکی در جوشکاری چیست؟ اما انواع قوس الکتریکی وجود دارد که از نظر نوع الکترود و گاز و بسیاری موارد دیگر با هم متفاوت هستند، این تنوع بالا به دلیل متفاوت بودن جنس فلزات می باشد. از انواع قوس ها موارد زیر را نام خواهیم برد:

  1. جوشکاری قوسی با الکترود دستی؛ در این روش الکترود پوشش دار استفاده می شود.
  2. جوشکاری قوسی زیر پودری؛ در این روش الکترود بدون پوشش کاربرد دارد.
  3. جوشکاری قوسی با الکترود تو پودری
  4. جوشکاری قوسی با گاز محافظ
  5. جوشکاری قوسی با الکترود تنگستن و با حفاظت گاز خنثی
  6. جوشکاری قوسی پلاسما
  7. جوشکاری قوسی کربنی

هر یک از این قوس های الکتریکی جوشکاری فلزاتی را انجام می دهند در نتیجه برای حرفه های مخصوصی کاربرد دارند. لازم است بدانید که هر روش مزایای و معایب خاص خود را هم دارد در نتیجه شما باید هنگام انتخاب نوع قوس الکتریکی به این گونه نکات هم توجه کنید و آنها را با هم مقایسه نمایید تا بتوانید بهترین روش را متناسب با نوع فعالیت و نیاز خود انتخاب کرده و از آن استفاده کنید. تمام موارد گفته شده از پر کاربرد ترین ها در صنعت به شمار می روند که با عملکرد عالی توانسته اند محبوبیت به دست بیاورند.

 به گونه ای که در بالا گفتیم هر روش نیاز به الکترود مختص به خود دارد اصولا در برخی روش ها از الکترود پوشش دار و در برخی روش ها از الکترود بدون پوشش استفاده می کنند که و برخی روش ها هم الکترود مصرفی متفاوتی خواهند داشت. قوس الکتریکی امروزه نه تنها در جوشکاری و کوره ها بلکه برای برشکاری هم مورد استفاده قرار می گیرد از این رو کاربرد فراوانی در صنعت دارد و نیاز بسیاری از تولید کنندگان را پوشش می دهد.

سوالات متداول

طراحی سایت و سئو توسط دبل کلیک